Medische behandelingen

Heeft u reuma, diabetes of bent u onder oncologische behandeling?

Diabetici hebben bij de pedicure speciale aandacht nodig. Hun voeten zijn namelijk erg kwetsbaar doordat de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen. Ook kan het gevoel in benen en voeten afnemen of uitvallen en de voeten kunnen in stand veranderen. Bij deze specifieke klantengroep let ik extra op wondjes en huidbeschadigingen, zenuwstoringen en drukplekken. Ik gebruik voor diabetici speciale frezen en een nagelschaar met afgeronde ‘bek’. Deze is zeer veilig bij het knippen van de nagels.

Ook aan reuma patiënten geef ik extra zorg bij de behandeling. Hun voeten zijn vaak gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en standveranderingen. Behalve het gebruik van de speciale pedicure-instrumenten vind ik het belangrijk adviezen te geven over drukverlichting bij knokkels met  materialen en hulpmiddelen die verlichting kunnen geven.

Als pedicure met kennis van oncologische voetzorg ben ik mij bewust van de implicaties van de ziekte kanker en de behandeling ervan. Ik kan een veilig en doelmatig  voetverzorgingstraject inzetten in afstemming met de behandelend arts of verpleegkundige. Doel van de voetzorg bij kankerpatiënten is deze in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund.

Belangrijk: voor zowel diabetici als reumapatiënten geldt dat meerdere zorgverzekeraars de pedicurebehandeling vergoeden. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.