Specialisaties

Orthonyxie

Dit is een op maat gemaakte beugel van metaal of kunstof die de nagel naar de juiste vorm corrigeert. Bolle nagels kunnen hiermee vlak worden gemaakt. De bolle nagel kan namelijk ingroeien in de nagelwal. De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel.  Vaak bij ingroeiende nagels die langdurig pijn veroorzaken is dit een zeer fijne methode om het probleem van ingroeien op te lossen.

Orthesiologie

Dit is een techniek gericht op drukontlasting met name tussen en aan de tenen d.m.v. een op maat gemaakte siliconen orthese. Een dergelijk teenstukje is een hulpmiddel om bestaande teenklachten of pijnpunten te ontlasten en werkt tevens ter preventie van teenafwijkingen. Te denken valt aan de hallux valgus, hamer, ruiter, of klauwteen.

Vilttechniek

Deze techniek met vilt biedt een tijdelijke oplossing om pijn plekken te ontlasten.Het vilt kan worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een zool.

Onychomycose ofwel Schimmelnagel behandeling

Met een speciale keramische frees worden de nagels dunner gefreesd en wordt de nagel langs en eronder vrij van schimmel gemaakt.  Vaak is een schimmelnagel broos en brokkelig. Een dergelijke nagel kan met Wilde Pedique Plus, een professioneel, innovatief concept, gecorrigeerd worden. Wilde Pedique Plus is een licht hardende kunststof die een kunstnagel vormt en zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet en het teennagelbed. In geval een groot deel van de nagel afgebroken is, kan deze weer mooi hersteld worden.


Bovendien heeft Wilde Pedique Plus een anti-mycotische (anti-schimmel) werking omdat het de stof piroctone olamine bevat. Wetenschappelijke testen met schimmels hebben uitgewezen dat de gel een kiemdodende werking heeft. Als u mycose tinctuur gebruikt kunt u deze gewoon over de gelnagel heen aanbrengen.