Sporters

Steeds meer mensen sporten. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt verplaatsing voort vanuit de voeten door een samenspel van botten, spieren en zenuwen. Om blessures te voorkomen, is het dragen van een goede sportschoen en een goede verzorging van de voet belangrijk. Indien dit niet gebeurt, kunnen er ingescheurde, ingroeiende, eelt (onder blaren) of blauwe nagels ontstaan. Door pijn in uw voeten kunt u onnatuurlijk gaan lopen, waardoor de kans op blessures toeneemt.

Ook kloven aan de hielen of blaren kunnen zich ontwikkelen of u kunt, door overmatige transpiratie, last krijgen van huid- of nagelschimmel. Door regelmatig een ProVoet pedicure te bezoeken, blijven de voeten goed verzorgd en in perfecte conditie.

Als sporter bent u hierdoor sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller.

Voorkom blaren
Vooral in het begin van het seizoen wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving is blootgesteld, kunnen blaren ontstaan. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden tijdens training en wedstrijden af met bijvoorbeeld Leukoplast (dus zonder verbandgaas). De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van tegen de huid.

Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Sommige sporters bewerken hun schoenen aan de binnenkant met vaseline en dragen geen sokken. Als u snel last heeft van blaren probeer dan beter passend schoeisel te vinden en smeer de plaatsen waar blaren dreigen te ontstaan in met vaseline.